Bruschetta med svamp och burrata

Posted on Posted in Bella Italia, Grönt är skönt

När vi kör våra vinprovningar lägger jag ner en hel del tid på att hitta spännande kombinationer mellan vinet och tilltugget jag serverar till varje glas. Häromkvällen, när vi testade viner från Gamla världen och jämförde med Nya världen, gjorde jag  bruschetta med svamp och burrata till Pinot Noir från Tyskland och Kalifornien. Wow, hur gott blev inte det! Testa gärna du också. Buon appetito! 😊


Bruschetta med svamp och burrata – per person

Blandad svamp, t ex ostronskivling, shitake, skogschampinjoner

En skiva burrata (lagom för 3 personer per ost)

Rosmarin, färsk eller torkad

En liten knippa bladpersilja

Salt och nymald svartpeppar

Olivolja

En skiva bröd

Ansa svampen och riv eller skär i mindre bitar. Stek svampen i olivoljan på hög värme i stekpanna eller, om du lagar till många, på en plåt i ugnen i ca 25 minuter, 225 grader. Krydda med rosmarin, salt och nymald svartpeppar.

Rosta brödet, ringla över lite olivolja, placera burratan på toppen. Garnera med hackad bladpersilja och servera direkt.

Tips!

Burratan, som är en gräddig buffelmozzarella, säljs i plasttråg med saltlake i vanliga mataffärer. Prova t ex att byta ut tomat och mozzarellan till en burrata nästa gång. Jättegott! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.