Hallarnas magiska fisksoppa!

fisksoppaHäromkvällen åt jag den godaste fisksoppan någonsin! Mina vänner Ulrica och Magnus hade kokat en soppa med fantastiska ingredienser och slutresultatet blev helt magiskt gott. Hädanefter är det den här fisksoppan jag alltid kommer att göra och ingen annan. 🙂


Hallarnas magiska fisksoppa – 4 personer

300 gram torskrygg
300 gram laxfilé
300 gram gösfilé
1 st purjolök
1,5 st gul lök
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
En knippa färsk basilika eller ett halvt paket fryst basilika
4 dl torrt vitt vin
2 st grönsaksbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 pkt saffran
200 gram räkor med skal
200 gram rökta räkor med skal

Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig.

Pressa ner vitlöken. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärningarna. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche och saffran. Sjud i 15 minuter.

Skär fisken i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. Skala och tillsätt räkorna. Hetta upp och servera genast, gärna med aioli och ett varmt bröd. Smaklig måltid! 🙂