Krämig citronkaka med färska bär!

unnamedJag är inte mycket för att baka och det är först den senaste tiden som jag har börjat göra desserter överhuvudtaget. Sötsaker har jag aldrig varit speciellt förtjust i och det är väldigt, väldigt sällan jag köper smågodis. Chips däremot och andra feta, salta grejer går ner i mängd. 🙂

Den här citronkakan med färska bär tillhör en av mina dessertfavoriter. Inte för söt, med lite syrlig citronsmak, krämig fyllning, knaprigt pajskal med färska sommarbär och väldigt lätt att göra. Gör den du också, som dessert eller till kaffet. Smaklig spis! 🙂

Citronkaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krämig citronkaka med sommarbär – 6 personer

Sätt på ugnen på 200 grader. Gör en pajdeg i matberedare med

2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör

Tryck ut degen i en rund sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Under tiden gör du citronkrämen.

3 ägg
1 ekologisk citron
0,5 dl vetemjöl
2 dl socker

Florsocker
Färska bär
Vispgrädde

Vispa ägg och socker vitt, fluffigt och poröst. Riv skalet från citronen och krama ur all citronsaft och blanda i äggsockret. Vänd ner vetemjölet.
Häll citronkrämen i det gräddade pajskalet. Grädda i 12 minuter. Pudra över florsocker när kakan är klar. Låt kallna och servera med färska bär och lättvispad vispgrädde.