Superfräscha salladwraps med cajunkyckling och fruktig salsa

2894c05f-f0ea-4e08-8f36-4b9364722b57Tillhör du dem som försöker hålla nere antalet kolhydrater och skippa bröd och pasta? Då kanske du vill testa den här rätten där jag använde romansalladsblad att linda in kycklingen i? Tillsammans med salsan och chipotlemajonnäsen blev det en riktig höjdare framför hockeymatchen på TV’n igår kväll.  Prova gärna du också. Du kanske passar på ikväll när det är fotbollslandskamp? Smaklig måltid! 🙂

Sallad
2 st kycklingfiléer
1 kruka romansallad
Limeklyftor

Cajunkryddblandning (stor sats att spara – perfekt att alltid ha förberedd hemma i skåpet):
1 tsk salt
2 msk paprikapulver
1 msk finhackad, torkad vitlök (finns i Santa Marias kryddsortiment)
1,5 msk torkad oregano
1,5 msk torkad timjan
1 msk lökpulver
1 msk cayennepeppar
1 tsk chili flakes
1 tsk nymald svartpeppar

Fruktig salsa
1 liten burk skivad ananas
10 st körsbärstomater
2 st salladslökar
1 klyfta vitlök
Saften av 0,5 lime
1 kruka färsk koriander (halva mängden till salsan, resten till garnering)
1 skiva honungsmelon
1 st röd chilifrukt (ta först en tugga och känn hur stark den är)
2 msk raposolja

Chipotlemajonnäs
1 dl majonnäs av bra kvalitet (Hellmans eller hemmagjord)
1 tsk chipotlepaste hot

Strimla kycklingfiléerna i tunna skivor. Krydda med cajunblandningen och rör runt ordentligt. Stek i rapsolja tills kycklingen är precis genomstekt.

Skär frukten och grönsakerna till salsan i små bitar. Blanda allt med limesaften och rapsoljan, krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt stå i några minuter så att smakerna gifter sig ordentligt.

Blanda till chipotlemajonnäsen och skär en lime i klyftor.

Lägg upp på tallriken med romansalladsblad för sig, kycklingen för sig, salsan för sig och majonnäsen för sig. Garnera med hackad koriander och lime klyfta. Klart! 🙂