Agriturismo Piccolo Principe

Första gången vi kom till Piccolo Principe var i maj 2014. Vi hade varit ute på en lång resa runt om i hela Italien och var på väg norrut, hemåt. Det skulle bli vårt första besök i regionen Piemonte, vid bergets fot. Vi ville utforska Asti och Alba, så vi bestämde oss att bo någonstans mittemellan och bokade ett rum utanför staden San Damiano d'Asti. Sedan dess har vi återvänt gång, på gång, på gång och Giovanna, sonen Antonello och syster Clotilde har blivit nära och kära vänner till oss.

Detta smultronställe ligger högt uppe på en kulle, omgiven av vingårdar och hassellundar, med en milsvid utsikt åt alla håll. Syftet med att driva ett agriturismo är att verksamheten måste värna den lokala matkulturen med lokala specialiteter lagade med närproducerade varor, och restaurangen är känd vida omkring för att de serverar fantastisk, genuin piemontesisk mat. I tillägg finns det fyra rum där man med glädje kan ta in för en natt eller tre eller kanske för 10 dagar.
Det är tyvärr för kallt att odla oliver i Piemonte, men då systrarna är födda och uppväxta utanför Neapel, är det här på familjens gård de producerar den fantastiska olivolja vi säljer.

"Om, till exempel, vi säger att du ska komma kl 4 på eftermiddagen,
då börjar jag bli lycklig kl 3."

Antoine de Saint ExuperyAgriturismo Piccolo Principe

Agriturismo Piccolo Principe produkter som vi älskar och säljer


[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”http://www.vinoepane.se/butik/” text=”Gå till webshop” color_override=””]