Bresaola med chèvre, perfekt liten förrätt!

Brukar du också vilja kunna bjuda på en förrätt som ser riktigt invecklad ut, men som är lätt att fixa till och smakar gott som tusen? Då kan den här bresaolan med chèvrecreme vara något för dig! Min svärmor Asta hittade grundreceptet i en damtidning, men efter att jag lade till några ingredienser och drog bort annat, så vips blev det ett riktigt litet guldkorn. Vi serverade den här rätten som förrätt till stekt röding och alla njöt i fulla drag. Hoppas du också kommer göra det. Smaklig måltid!

Bresaola

Bresaola med chèvrecreme – 4 personer

12 – 16 skivor bresaola (lufttorkat oxkött, finns i delikatessdisken)
1 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
Saften från en halv citron
Skalet från en halv ekologisk citron
Salt
Nymald svartpeppar

Gör en marinad på olivolja, finhackad vitlök, citronsaft, citronskal, lite salt och lite peppar. Lägg i köttskivorna och vänd några gånger i oljan så att alla bitar får marinad. Låt vila en stund i marinaden.

Under tiden gör du chèvrecremen genom att blanda ihop följande ingredienser till en jämn creme:

1 tjock skiva chèvre där du skurit bort eventuella kanter
1,5 dl creme fraiche
En liten knippa finhackad färsk timjan
Salt
Nymald svartpeppar

0,5 dl nyrostade pinjenötter
1 knippa ärtskott eller solrosrosskott

Lägg upp förrätten på tallrikar. Köttet underst, sedan cremen och rostade pinjenötter per person. Garnera med en liten knippa av gröna skott. Droppa några droppar olivolja över och på tallriken så blir det extra snyggt. Smaklig måltid! 🙂

 

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.