Chips med löjrom

Posted on Posted in Något gott till drinken, Svenskt är också gott

Det här är nog världens enklaste förrätt/tilltugg, men vem har sagt att det måste vara invecklat att bjuda på något gott? Ju enklare, desto godare, desto bättre, det är min devis. Förbered i 5 minuter precis innan gästerna kommer, så kan du vara med och skåla och slipper stå ensam i köket.

Perfekta lilla förrätten/tilltugget till champagne

Löjromschips – 6 personer

1 påse lättsaltade potatischips av bra kvalité
80/100 gram fryst löjrom
1 stor rödlök, finhackad
Creme fraiche 34 %
Fryst dill
Nymald svartpeppar

Finhacka löken och tina löjromen. Lägg upp chipsen på ett stort uppläggningsfat eller små tallrikar till var och en. Så här långt kan du förbereda.

Precis innan serveringen klickar du ut creme fraiche på några av chipsen, toppar med rödlök och en tesked löjrom. Ta dill direkt från frysen och fördela ut över chipsen. Kör några varv med svartpepparkvarnen. Klart! 🙂

Servera gärna med ett glas champagne eller annat mousserande vin med hög syra, t ex en crèmant från Frankrike. Själv serverade jag de här chipsen under en vinprovning med temat ”Världens bästa viner” och då bjöd jag på årgångschampagnen A.D. Coutelas 2008 (Systembolaget nr 74708). Magiskt god kombination! 🙂

2 thoughts on “Chips med löjrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.