Toast med chèvre och valnötter

Posted on Posted in Grönt är skönt, Något gott till drinken, Runt Medelhavet

En god sommarlunch, som förrätt innan varmrätten eller ett bra tilltugg till vinet, en toast med getost, valnötter och honung blir bra när som. Superenkelt och supergott, precis som jag vill ha det på sommaren. Dricker du vin fungerar ett glas Sauvignon Blanc riktigt bra till syrlig getost. Smaklig måltid! 🙂

Toast med chèvre, valnötter och honung – per person

En tjock skiva getost
Några rostade valnötter
Flytande honung
En skiva bröd av valfri storlek och sort, helst utan kanter, det blir snyggast
Finbladig sallad
Dressing på olivolja, citronjuice, salt och nymald svartpeppar
Smör att steka brödet

Börja med att steka ena sidan av brödet i smör och på medelvärme. Vänd brödet när steksidan är gyllenbrun och lägg på getosten. Stek den andra sidan gyllenbrun, samtidigt som getosten smälter ner lite. Ringla på lite flytande honung och strö över rostade valnötter. Lägg upp på tallrik tillsammans med lite dressad sallad och njut på momangen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.