Gratinerad kungskrabba

Posted on Posted in Resten av världen

71fd6612-8b15-4707-99df-f81a56f63642I lördags var det dags för min första riktiga måltid på evigheter och vad hamnade till slut på tallriken? Jo, inspirerad av Jimmi Eriksson och hans kungskrabba under Årets Kock finalen försökte jag få till någorlunda samma smaker. Jäklar vad gott det blev! Jag skrapade av ALLT på tallriken, kanske rent av slickade tallriken lite också 😉 och njöt av varje liten tugga. Den här rätten kommer jag definitivt att göra igen och då bjuda på som förrätt. Så här gjorde jag:

Gratinerad kungskrabba – 2 personer

150 gram ben av kokt kungskrabba
0,5 dl majonnäs av bra kvalitet (jag använder Hellmans eller gör egen)
Skal och saft från 1/3 citron
1 tsk japansk soya (gärna den med grönt lock som har mindre mängd salt)
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk finhackad persilja
1 st riven vitlöksklyfta
Salt och nymald svartpeppar
2 tsk riven parmesan

Klipp upp benet med en sax och ta ut köttet. Skär köttet i små bitar. Blanda en röra på majonnäs, citronskal, citronsaft, soya, ingefära, persilja, vitlök och krabbköttet. Smaka av röran med salt och svartpeppar.

Gör snygga bitar av krabbskalet och fyll skalen med röran. Strö över parmesanen och gratinera i ugnen under grillvärme i någon minut tills osten blir gyllenbrun.  Drick gärna ett syrligt Sauvignon Blanc till. Delish! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.