Lite om mig

Så här glad är jag när jag lagar mat på Giovannas restaurang Piccolo Principe i PiemonteJag heter Cathryn och bor i Vasastan tillsammans med min man Anders och vår Jack Russell terrier Elsa. Våra två döttrar har flyttat hemifrån, men vi ses ofta och gärna. Hemma är Stockholm, men hemma är också området kring staden San Damino d’Asti i Piemonte. Där är jag lycklig, sprudlar av energi och inspiration. 🙂

Fram till vintern 2013/14 var jag hög chef inom IT-branschen och jag reste konstant över hela Europa under många år. Arbetet och livsstilen tärde på mig mer än jag kunde ana, så när jag sprang in i väggen blev jag själv uppriktigt förvånad, men säkerligen ingen annan..

För att läka bestämde sig Anders och jag oss för att ta bilen och åka ut på långresa, så vi tog Elsa i kopplet och drog iväg. Första våren utforskade vi hela Italien under mer än 4 månader och andra våren åkte vi runt hela kustlinjen i Frankrike, Spanien och Portugal. Först därefter kunde jag komma på vad jag ville göra ”när jag blev stor”, nämligen att jobba med mat och vin. Och så blev det! 🙂

Idag läser jag till sommelier på Vinkällan (förhoppningsvis blir jag godkänd och klar i januari 2018), jag håller vinprovningar med olika tema och lagar passande matiga tilltugg till varje glas, jag publicerar recept på mat jag tycker om och har lagat själv (mycket italienskt och sydeuropeiskt såklart), jag publicerar bilder på sociala medier på mat jag äter, vin jag dricker, resor jag gör och restauranger jag besöker, jag importerar delikatesser från Piemonte (om du inte har provat hasselnötter eller torrone därifrån har du verkligen något att se fram emot), jag importerar vin från små vinproducenter från samma område och säljer via Systembolagets privatimport (och förhoppningsvis till restauranger också) och ibland, när andan faller på, arrangerar jag vinresor till Italien. Då reser vi runt med minibuss, skrattar, provar många viner, pratar, umgås och äter god mat så det står härliga till. Jag älskar mitt liv!

Det jag tyckte bäst om med att vara chef och ledare var att få folk i min omgivning att växa, att de skulle våga prova nya utmaningar, att inspirera andra och detsamma gäller faktiskt fortfarande. Jag hoppas kunna inspirera dig att laga och äta nya maträtter, prova nya viner, bjuda in massor av vänner till fest med mat du gjort själv, träffa nya vänner och resa till nya ställen.

Jag hoppas du vill följa mig framöver och jag ser fram emot att du hör av dig om du har några frågor eller funderingar www.vinoepane.se/kontakt.

Förresten, alla professionella bilder du ser av mig och mina produkter har duktiga fotografen Carina vid Norrgårds Foto AB tagit. De allra flesta matbilder har jag själv tagit med min Iphone.

Andiamo!

Baci
Cathryn

Underbara Piemonte