Hej

Här är jag på vandring i Val Gardena

Jag heter Cathryn och bor i Vasastan i Stockholm. Jag är sommelier med en väldigt avslappnad attityd till ”svag nordsluttning” och detaljerad nördkunskap. Vin ska vara kul, gott och inspirera till att vilja lära sig mer!! Jag arrangerar vinresor till Italien och leder vinprovningar hemma i Stockholm eller på andra håll. Då och då lagar jag någon extra god mat hemma i köket och lägger ut receptet. Reser ofta och väldigt gärna, helst till Norra Italien och andra bra ställen. Välkommen att följa mig på min resa!

Fram till vintern 2013/14 var jag hög chef inom IT-branschen och under många år reste jag konstant över hela Europa. Arbetet och livsstilen tärde på mig mer än jag kunde ana, så när jag sprang in i väggen blev jag själv uppriktigt förvånad, men säkerligen ingen annan.. För att läka bestämde sig Anders och jag oss för att ta bilen och åka ut på långresa, så vi tog Elsa i kopplet och drog iväg. Första våren utforskade vi alla regioner i vårt älskade Italien under mer än 4 månader och andra våren åkte vi runt hela kustlinjen i Frankrike, Spanien och Portugal. Först därefter kunde jag komma på vad jag ville göra ”när jag blev stor”, nämligen att jobba med vin och mat. Och så blev det! 🙂

Här är vi på besök hos vår leverantör Carlin de Paolo

Vad gör jag idag?

Jag gör massor av olika saker! 🙂 Jag är utbildad sommelier och i första hand arbetar jag som vinhandlare. Jag importerar vin från Piemonte och säljer både till restauranger och till privatpersoner genom Systembolagets beställningssortiment.

Hösten 2018 blev jag stolt och hedrad att som första nordbo någonsin, bli dubbad riddare av orden Tryffel och viner från Alba, Ordine del cavalieri del tartufo e dei vini d’Alba.

Flera gånger per år arrangerar jag vinresor till i första hand till Italien, men från hösten 2019 också Frankrike. Då reser vi runt bland vingårdarna, skrattar, provar många viner, pratar, umgås och äter god mat så det står härliga till.

Jag leder vinprovningar med olika tema och lagar passande matiga tilltugg till varje glas. Ibland, när andan faller på, publicerar jag recept på mat jag tycker om och har lagat själv (mycket italienskt och sydeuropeiskt såklart).

Avslutningsvis importerar jag delikatesser från Piemonte (om du inte har provat hasselnötter eller hemkokt ”nutella” därifrån har du verkligen något att se fram emot). Jag älskar mitt nya liv!

I köket på Piccolo Principe med Giovanna

Jag hoppas få min omgivning av växa!

Det jag tyckte bäst om med att vara chef och ledare var att få folk i min omgivning att växa, att de skulle våga prova nya utmaningar, att inspirera andra och detsamma gäller faktiskt fortfarande. Med min passion och mitt engagemang hoppas jag kunna inspirera dig att prova nya viner, resa till nya ställen, laga och äta nya maträtter och träffa nya vänner.

Jag hoppas du vill följa mig framöver och jag ser fram emot att du hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

Fotocred!

Förresten, alla professionella bilder du ser av mig och mina produkter har duktiga fotografen Carina vid Norrgårds Foto AB tagit. De allra flesta matbilder har jag själv tagit med min Iphone.

Ci vediamo!

Baci
Cathryn