Hej

Här är jag på vandring i Val Gardena

Jag heter Cathryn och bor i Vasastan tillsammans med min man Anders och vår Jack Russell terrier Elsa. Våra två döttrar har flyttat hemifrån, men vi ses ofta och gärna. Hemma är Stockholm, men hemma är också området kring staden San Damino d’Asti i Piemonte. Där är jag lycklig, sprudlar av energi och inspiration. 🙂

Fram till vintern 2013/14 var jag hög chef inom IT-branschen och jag reste konstant över hela Europa under många år. Arbetet och livsstilen tärde på mig mer än jag kunde ana, så när jag sprang in i väggen blev jag själv uppriktigt förvånad, men säkerligen ingen annan..För att läka bestämde sig Anders och jag oss för att ta bilen och åka ut på långresa, så vi tog Elsa i kopplet och drog iväg. Första våren utforskade vi hela Italien under mer än 4 månader och andra våren åkte vi runt hela kustlinjen i Frankrike, Spanien och Portugal. Först därefter kunde jag komma på vad jag ville göra ”när jag blev stor”, nämligen att jobba med mat och vin. Och så blev det! 🙂

Här är vi på besök hos vår leverantör Carlin de Paolo

Vad gör jag idag?

Jag gör massor av olika saker! 🙂 Jag är utbildad sommelier och i första hand arbetar jag som vinhandlare. Jag importerar vin från Piemonte och säljer både till restauranger och till privatpersoner genom Systembolagets beställningssortiment.

Ibland, när andan faller på, arrangerar jag vinresor till Italien. Då reser vi runt med minibuss, skrattar, provar många viner, pratar, umgås och äter god mat så det står härliga till.

Jag leder vinprovningar med olika tema och lagar passande matiga tilltugg till varje glas. Jag publicerar recept på mat jag tycker om och har lagat själv (mycket italienskt och sydeuropeiskt såklart).

Jag publicerar bilder på sociala medier på mat jag äter, vin jag dricker, resor jag gör och restauranger jag besöker. Avslutningsvis importerar jag delikatesser från Piemonte (om du inte har provat hasselnötter eller torrone därifrån har du verkligen något att se fram emot). Jag älskar mitt nya liv!

I köket på Piccolo Principe med Giovanna

Jag hoppas få min omgivning av växa!

Det jag tyckte bäst om med att vara chef och ledare var att få folk i min omgivning att växa, att de skulle våga prova nya utmaningar, att inspirera andra och detsamma gäller faktiskt fortfarande. Med min passion och mitt engagemang hoppas jag kunna inspirera dig att prova nya viner, resa till nya ställen, laga och äta nya maträtter, bjuda in massor av vänner till fest med mat du gjort själv och träffa nya vänner.

Jag hoppas du vill följa mig framöver och jag ser fram emot att du hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

Fotocred!

Förresten, alla professionella bilder du ser av mig och mina produkter har duktiga fotografen Carina vid Norrgårds Foto AB tagit. De allra flesta matbilder har jag själv tagit med min Iphone.

Ci vediamo!

Baci
Cathryn

Medlemskap!

Jag är medlem i Italienska Handelskammaren som har som syfte att utveckla affärer mellan Italien och Sverige. Självklart är jag även medlem i Slowfood-rörelsen och står bakom deras värderingar;
Gott – för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få näring.
Rent – för att mat och dryck inte ska innehålla en massa gifter och för att produktionen inte får skada miljön.
Rättvist – för att bra mat är en rättighet även för den som har mindre i plånboken och för att de som producerar mat och dryck ska ha drägliga arbets- och livsvillkor.