Pollo alla cacciatore eller jägarens kycklinggryta, allt i ett!

unnamedHäromdagen swishade det förbi ett namn någonstans på ett recept på ”pollo cacciatore” eller jägarens kyckling. Eftersom jag älskar just den pizzan med salami och svarta oliver snodde jag ihop en kycklinggryta med samma ingredienser. Jag hade lite andra grejer att göra den kvällen när maten lagades, så jag gjorde en allt-i-ett variant med protein, grönsaker, potatis och sås i en och samma gryta. Gott blev det också!!! Buon appetito! 🙂

 

Pollo alla cacciatore con olive e salame – 4 personer

1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st lagerblad
1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk, finhackad
900 gram kycklingfilé
400 gram potatis
1 st burk plommontomater (400 gram)
200 gram champinjoner
80 gram salami, gärna chilistark
1,5 dl svarta oliver
1 msk koncentrerad kycklingfond
3 st bitar soltorkade tomater
3 dl rött vin, helst samma som du eventuellt dricker till maten
salt
nymald svartpeppar efter behag
extra vergine olivolja
Till garnering: Finhackad bladpersilja

4 november 2015Börja med att förbereda allt. Sätt på ugnen på 200 grader. Grovhacka vitlöksklyftorna, löken och soltorkade tomaterna. Ta bort hinnor och fett och skär kycklingfiléerna i större bitar. Dela potatisarna i stora munsbitar. Strimla salamin grovt.

unnamed (1)Fräs lök och vitlök i olivolja i en medelvarm stekpanna. Lägg över i en gjutjärnsgryta eller liknande som du kan köra i ugnen. Fräs kycklingbitarna i olivolja och därefter salamin och lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och sätt på locket. Låt steka i ugnen i ca 50 minuter tills kycklingen är klar och såsen är mustig och god. Om du vill koka ihop såsen lite mer sätter du grytan på en platta och på hög värme under omrörning kokar du i några minuter.

Garnera med finhackad bladpersilja och servera med bröd. Buon appetito! 🙂