Svenska köttbullar goes Indian!

Indiska köttbullar 19 jan 2015 2Finns det något enklare än att ta fram en påse av dina egna, hemmagjorda köttbullar från frysen och testa att laga dem med någon kul kryddblandning? Senast gjorde jag indiska köttbullar i god, kryddig, gräddig, krämig sås och tillsammans med basmatiris blev det en riktigt höjdare en vanlig vardagskväll. Hela rätten tar bara 20 minuter att laga, så det här är kanske något du vill testa redan ikväll?

Indiska köttbullar – 2 personer

Tinade, hemmagjorda köttbullar från frysen – lagom för två (kolla receptet från december 2014)

Smält en stor klick smör i medelvarm stekpanna och häll i
0,5 tsk chilipulver (om du bara har chili flakes hemma använder du mindre mängd)
0,5 tsk malen koriander
1 tsk Garam Masala (finns i vanliga kryddhyllan i affären)
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
1 pressad vitlöksklyfta
1 st kanelstång
(det doftar ljuvligt!!)

Lägg i köttbullarna och fräs runt en stund.

Häll på 1,5 dl vispgrädde och 1 dl mjölk och låt koka ner i ca 15 minuter. (Såsen ska bli riktigt krämig). Under tiden rostar du en näve naturella cashewnötter i torr, het panna. Grovhacka nötterna. Strimla en liten knippa färska örter, t ex koriander eller mynta. Smaka av såsen och komplettera med mer salt och eventuellt nymalen svartpeppar om det behövs.

Servera köttbullarna med såsen och strö nötter och örter på toppen. Basmatiris smakar gott till liksom grovhackade tomater i en separat skål bredvid. Lycka till och buon appetito! 🙂

 

trollsask1
trollsask1
Articles: 32