Vinprovningar med mat är vår specialité i kombination med den otvungna, avspända och glada stämningen. I december 2018 firade vi 3 års jubileum och det är så kul att konstatera att de allra flesta av våra gäster kommer tillbaka gång på gång och bättre betyg än så kan man väl inte få?

Välkommen till någon av våra enormt uppskattade provningar i Vasastan, Stockholm. Nu under våren kommer vi oftast köra på den nyöppnade coola vinbaren Devoto på Vikingagatan eller också hyr vi in oss hos den mysiga vinkällaren Smakateljén på Rådmansgatan uppe vid Tegnérlunden. Om ni vill arrangera en egen provning och är maximalt 12 personer då är ni välkomna hem till mig.

De allra flesta av våra gäster kommer tillbaka, gång efter gång, och bättre betyg än så kan man väl inte få? 🙂

Hos oss behöver du aldrig känna att du kan ”för lite” om vin, vi pratar om vin på ett okomplicerat sätt och lotsar dig mellan de sex olika dryckerna vi provar och maten du får att äta till. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Vi garanterar att du får en härlig kväll med många skratt och nya vänner.

Pris

Pris 645 kr per person inkl all dryck och alla tilltugg. Antalet platser är begränsat till 20 personer. Tid ca 2,5 timmar.

Betalning

I samband med anmälan kommer jag skicka dig en faktura via mail.

Allergier

Hemma hos oss bor förutom vi människor också hunden Elsa. Elsa är en gammal dam, vill helst äta Gruyere och om vi bjuder på något extra gott, vill hon gärna smaka av gästerna. Tyvärr fäller Elsa en del hår också, men vi försöker hålla undan så gott det bara går.

Har du någon matallergi däremot säger du till redan vid bokningstillfället så ordnar vi det.

Avbokning

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka här och skicka mig ett mail. Hjärtligt välkommen!

Egen provning

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner är du välkommen att kontakta mig så skickar jag en offert. Minimidebitering för 12 personer.

Så här tycker några av gästerna

En av mina gäster, Åsa, skickade ett mail efter hon hade besökt en av mina provningar. Gissa att jag blev riktigt glad för det här berömmet!: ”Tack själv! Både fantastiskt gott (jag som inte är förtjust i vitt vin måste nu tänka om) och så kanonkul! Precis vad jag behövde. 🙂 Förutom fantastiskt vin, så måste jag återigen tacka för den helt underbara maten. Den är heeeelt fantastisk och lyfter vinerna till oanade höjder.”

En annan gäst, Anita, skrev: ”Tack själv, det var verkligen jättetrevligt. Inte sista gången kan jag lova. Klart jag kommer att följa dina recept och säkert kopiera ett och annat”.

Någon har skrivit tackmail ”Tack för en fantastiskt trevlig kväll med goda viner och god mat. Sällskapet ska vi inte tala om :).”

Gästen Eva vinkade mig till sig under provningen och sa att ”vet du, den här hjortfilén du bjuder på, det är nog det godaste kött jag ätit i hela mitt liv”.

Barbro skriver: ”Tack själv Cathryn, Det var en smakupplevelse utöver det vanliga. Helt fantastiskt!”

Vårterminen 2019

Provning 31 januari

Torsdagen den 31 januari – Havets frukter och de bästa vinerna därtill

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen på vårens första provning som i första hand är öppen för våra härliga stammisar. VT19 kickas igång med ett nytt tema på vårt nya ställe, vinbaren Devoto på Vikingagatan (en tvärgata till Rörstrandsgatan i Vasastan). Baren är till och med så pass ny att den inte ens öppnat ännu för allmänheten. Det passar oss utmärkt att vara de första som inviger eller hur!Allt annat kommer du känna igen dig i. Den mysiga stämningen, den trevliga tonen och möjligheten att för en billig penning fortsätta kvällen efter provningen med något extra gott glas vin.

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/. Priset för den här speciella kvällen är 895 kr per person och som vanligt provar vi 6 goda viner och äter 6 matiga tilltugg från havet.

Torsdagen den 7 februari – Istället för amarone

Ikväll provar vi olika fylliga, smakrika och maffiga rödviner som värmer och gör gott i vinterkvällen.  Vi öppnar vindörren på vid gavel och hittar nya favoriter i vinvärlden. Men ingen amarone, jag lovar :).

Plats: Vinbaren Devoto på på Vikingagatan 5 (tvärgata till Rörstrandsgatan ) i Birkastan.

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.


Onsdagen den 13 februari – California wines
USA är ett av världens största vinproducerande länder och störst av alla stater är Californien. Ikväll provar vi oss igenom en blandning av vita och röda godingar from the Sunny state. 

Plats: Vinbaren Devoto på på Vikingagatan 5 (tvärgata till Rörstrandsgatan ) i Birkastan.

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.

Torsdagen den 7 mars – Giro d’Italia 

Ingen termin utan ett av mina favoritteman, Italien! Vi provar kul viner från hela Italien och äter såklart de godaste tilltuggen till. Buona Sera, Italia helt enkelt!

Plats: Vinbaren Devoto på på Vikingagatan 5 (tvärgata till Rörstrandsgatan ) i Birkastan.

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.

Vi återkommer med fler vinprovningar senare under våren. Följ Vino e Pane på Facebook och Instagram för senaste nytt. 

Ölprovningarbier-garden

Är du intresserad av en professionell ölprovning? Hör gärna av dig så arrangerar vi en under ledning av kunnige ölkännaren Gustav Pettersson. Vi provar 6 st olika ölsorter och äter något gott till varje glas. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Gustav lotsar oss mellan utvalda öl, olika bryggerier och tekniker, tipsar om bra pubar och mycket annat.

Boka Vino e Pane

EnF7DhHROS8OMEp2pCkx_Dufer food overhead hig res

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner är du välkommen att kontakta mig.  Minimidebitering för 12 deltagare.

Jag ser fram emot att du hör av dig.