Vinprovningar med mat är vår specialité i kombination med den otvungna och glada stämningen. Välkommen till någon av våra enormt uppskattade provningar, antingen i härlig hemmiljö mitt i Stockholm city eller, som när vi kör ett extra populärt tema, så hyr vi in oss hos Smakateljén i Vasastan. De allra flesta av våra gäster kommer tillbaka, gång efter gång, och bättre betyg än så kan man väl inte få? 🙂

Vinprovning med mat

Hos oss behöver du aldrig känna att du kan ”för lite” om vin, vi pratar om vin på ett okomplicerat sätt och lotsar dig mellan de sex olika dryckerna vi provar och maten du får att äta till. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Vi garanterar att du får en härlig kväll med många skratt och nya vänner.

När vi är hemma hos mig är antalet deltagare begränsat till max 14, men helst 12, per tillfälle och hos Smakateljén max 20 personer.

Pris

Pris 595 kr per person inkl all dryck, tilltugg och moms. Tid ca 2,5 timmar.

Betalning

I samband med anmälan kommer jag skicka dig en faktura via mail.

Allergier

Hemma hos oss bor förutom vi människor också hunden Elsa. Elsa är en gammal dam, vill helst äta Gruyere och om vi bjuder på något extra gott, vill hon gärna smaka av gästerna. Tyvärr fäller Elsa en del hår också, men vi försöker hålla undan så gott det bara går.

När vi är hos Smakateljén får Elsa stanna hemma och sova på egen hand.

Har du någon matallergi däremot säger du till redan vid bokningstillfället så ordnar vi det.

Avbokning

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka här och skicka mig ett mail. Hjärtligt välkommen!

Egen provning

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner är du välkommen att kontakta mig. I höst har vi dock väldigt få kvällar tillgängliga, men kontakta mig så får vi se vad vi kan göra. Hemma hos mig debiterar jag för minst 12 personer, men du bestämmer själv antalet gäster upp till max 14 deltagare.

Så här tycker några av gästerna

En av mina gäster, Åsa, skickade ett mail efter hon hade besökt en av mina provningar. Gissa att jag blev riktigt glad för det här berömmet!: ”Tack själv! Både fantastiskt gott (jag som inte är förtjust i vitt vin måste nu tänka om) och så kanonkul! Precis vad jag behövde. 🙂 Förutom fantastiskt vin, så måste jag återigen tacka för den helt underbara maten. Den är heeeelt fantastisk och lyfter vinerna till oanade höjder.”

En annan gäst, Anita, skrev: ”Tack själv, det var verkligen jättetrevligt. Inte sista gången kan jag lova. Klart jag kommer att följa dina recept och säkert kopiera ett och annat”.

Gästen Eva vinkade mig till sig under provningen och sa att ”vet du, den här hjortfilén du bjuder på, det är nog det godaste kött jag ätit i hela mitt liv”.

Barbro skriver: ”Tack själv Cathryn, Det var en smakupplevelse utöver det vanliga. Helt fantastiskt!”

Hösten 2018:

Onsdagen den 24 oktober – Kameleonten Chardonnay – fullbokat

Få, om ens några druvor är så kul som Chardonnay! Det är en riktigt kameleont och kan bli precis vad vinmakaren och de naturliga förutsättningarna vill. Ikväll är det bara Chardonnay i glasen, i olika stilar och från olika länder. Självklart med god mat till. Hjärtligt välkommen!

Fredagen den 26 oktober – Höstens mustiga mat och vinerna därtill – fullbokat

Visst är det supermysigt med höst? Att kura skymning, tända några ljus, dricka maffiga rödviner och göra långkok. Ikväll provar vi vinerna till höstens alla smaker; svamp, röda äpplen, pumpa, vilt. Hur gott är inte det! Hjärtligt välkommen! 🙂

 

30 oktober – Trendspaning Öl! – What’s cooking – platser kvar 

Var först med det senaste, kom och var med när Gustav lotsar oss genom nyheter, trender och nya smaker inom ölvärlden. Ett MÅSTE för dig som älskar öl. Hjärtligt välkommen!

Torsdagen den 15 november – Riesling, allt eller inget – en bortglömd pärla – fullbokat

Riesling är verkligen allt eller inget. Det kanske är den druvan som påverkas allra mest av vilken terroir den växer i. Vinet kan vara allt, från helt krispigt och knastertorrt till det finaste, sötaste söta. Ikväll har vi bara Riesling i glasen, i olika stilar och från massa olika länder. Från och med nu kommer du att älska Riesling lika mycket som jag gör! Hjärtligt välkommen! 🙂

 

Fredagen den 23 november – Österrike-Ungern, vin och mat från Habsburgarna – fullbokat

Det där gamla kejsardömet med Frans Joseph kanske du tänker, vad har det med vin att göra? Ja faktiskt en hel del. Både Österrike och Ungern gör fantastiska viner och dessa tänkte vi utforska ikväll. Jag garanterar att du kommer bli hur positivt överraskad som helst!! Hjärtligt välkommen. 🙂

 

Onsdagen den 21 november – Down under, vin och mat från Nya Zeeland och Australien – fullbokat

Vinerna från ”down under”, där på andra sidan jordklotet, går från klarhet till klarhet. Vinmakarna testar massa nya druvor, de är världsledande inom tekniska uppfinningar och de kan så mycket mer än bara boxviner. Kom med ikväll och prova magiska viner från länderna down under. Hjärtligt välkommen! 🙂

 

Torsdagen den 29 november – Trendspaning Vin! – What’s cooking? – fullbokat

Var först med det senaste, kom och var med när vi lotsar oss genom nyheter, trender och nya länder inom vinvärlden. Ett MÅSTE för dig som vill vara lite i framkant. Hjärtligt välkommen!

 

 

Torsdagen den 13 september – Asiatisk mat och kul viner därtill – fullbokat 

Tycker du att det är lite trixigt att kombinera asiatisk mat med kul viner? Kvällens provningen hjälper dig att hitta rätt. Vi provar goda viner i kombination med mat från Indien, Kina, Japan och andra asiatiska länder. ようこそ eller välkommen som vi säger på svenska.

Torsdagen den 20 september – California, here I come – mat och vin från guldkusten – fullbokat 

Ikväll testar vi fantastiska viner från Californien! Den största vinstaten i USA är en föregångare i vinets värld inom både innovation och nytänkande och vi kommer prova mycket kul, både vitt och rött. Heartly welcome!

Onsdagen den 26 september – Meze och viner från östra Medelhavet – två platser kvar

Vinets vagga stod just i länderna kring östra Medelhavet. Ikväll lär vi oss mer om de här spännande vinländerna, provar deras viner och äter meze till. En superkväll om du frågar mig! 🙂

 

Ölprovningarbier-garden

Välkommen på ölprovning och temaprovningar i härlig hemmiljö mitt i Stockholm under ledning av kunnige ölkännaren Gustav Pettersson. Vi provar 6 st olika ölsorter och äter något gott till varje glas. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Gustav lotsar oss mellan utvalda öl, olika bryggerier och tekniker, tipsar om bra pubar och mycket annat. Begränsat till min 9 – max 14 deltagare per tillfälle.

Hösten 2018:

30 oktober – Trendspaning – What’s cooking – platser kvar

Var först med det senaste, kom och var med när Gustav lotsar oss genom nyheter, trender och nya smaker inom ölvärlden. Ett MÅSTE för dig som vill vara lite i framkant. Hjärtligt välkommen!

Tycker du inte om öl? Då säger Gustav att du inte har hittat rätt öl ännu. 🙂

Pris 595 kr per person inkl all dryck, tilltugg och moms. Tid ca 2 timmar.

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Du anmäler dig genom att skicka mig ett mail. Hjärtligt välkommen!

Boka Vino e Pane

EnF7DhHROS8OMEp2pCkx_Dufer food overhead hig res

 

 

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner är du välkommen att kontakta mig. I höst har vi dock väldigt få kvällar tillgängliga, men kontakta mig så får vi se vad vi kan göra. Hemma hos mig debiterar jag för minst 12 personer, men du bestämmer själv antalet gäster upp till max 14 deltagare.

Jag ser fram emot att du hör av dig.