Supertrevliga, otvungna och avslappnade vinprovningar är vår specialité! Hos oss behöver du aldrig känna att du kan ”för lite” om vin. Vi pratar om vin på ett okomplicerat sätt och lotsar dig mellan de olika dryckerna vi provar och tilltuggen du får att prova till.

I nästan 5 år har vi  hållit provningar och nu är vi uppe i ca 200 st! Det är så kul att konstatera att de allra flesta av våra gäster kommer tillbaka gång på gång och bättre betyg än så kan man väl inte få?

Välkommen till någon av våra enormt uppskattade provningar i Vasastan, Stockholm! Vi garanterar att du får en härlig kväll med många skratt och nya vänner.

Pris

Priset är oftast 745 kr per person inkl all dryck och alla tilltugg. Antalet platser är begränsat till ”lagom” antal personer så att det inte är för tätt mellan sällskapen.  Tid ca 1,5 – 2 timmar.

Praktiskt

– Alltid på Vino e Pane @ Vikingagatan 5 i Birkastan. Närmaste tunnelbanestation är St Eriksplan, uppgång Rörstrandsgatan.

– Alltid fem bra viner med fem riktigt goda tilltugg som är speciellt utvalda för att passa till vinet.

– Du behöver inte vara proppmätt när du kommer, ej heller vrålhungrig.

– Alltid start kl 18:00 och slut ca kl 20:00

– Alltid en möjlighet att hänga kvar i baren och ta något extra glas vin om du känner för det. Eller komma lite tidigare och ta ett glas kallt bubbel som ”uppladdning”.

– Alltid möjligt att boka en hel vinprovning bara för dig och dina närmaste vänner

– Alltid möjligt att få specialmat om du är allergisk mot något

– Alltid, alltid, alltid supertrevligt!!!!

Betalning

I samband med anmälan kommer jag skicka dig en faktura via mail.

Avbokning

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Anmälan

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.

Parfymer

Spruta helst inte på dig parfym precis innan du kommer på provningen. Vi vill ju inte att vinerna ska dofta Hugo Boss eller Yves St Laurent’s Opium istället för krusbär och löddrande höst. 🙂

Egen provning

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner eller kollegor är du välkommen att kontakta mig så skickar jag en offert. Minimidebitering för 15 personer.

Coronasäkrat

På grund av pandemin kommer det vara ett begränsat antal deltagare på provningarna framöver så att det är gott om plats mellan varje sällskap.

Hör gärna av dig om du vill boka in en egen provning för dina närmaste, så hittar vi ett datum.

Hösten 2020

Pinot Noir

Fullbokad – Torsdagen den 5 november – Pinot Noir, min egen favoritdruva

Om jag bara skulle få dricka en enda druva resten av mitt liv, vilket skulle den då vara? Den frågan får jag ganska ofta och svaret är givet; Pinot Noir såklart!

Ikväll provar vi den som mousserande vin, som mjukt och bärigt, som stramt och elegant samt från olika delar av världen. Vem vet, du kanske också får en ny favorit?

Norra ItalienTorsdagen den 12 november – Norra Italien – några få platser kvar

På samma sätt som att jag bara skulle kunna dricka pinot noir resten av livet, skulle norra Italien kunna vara mitt enda resmål framöver. Här finns verkligen allt!!! Alperna i norr och i väster, Dolomiterna i öster, oerhört vackra sjöar, klippor, sandstränder, Adriatiska havet, Liguriska havet och så mycket mer. 🙂

 

Våren 2021

 

Torsdagen den 4 februari – Chablis

– ”Jag gillar inte Chardonnay, men jag ääälskar Chablis”. Alla har vi väl hört någon som sagt så. Faktum är att Chablisvinerna alltid är Chardonnay, men vad är det som gör att Chablis är extra friska och fräscha? Ikväll provar vi viner från fyra olika vingårdslägen; Petit Chablis, Chablis, Premier Cru och Grand Cru och när du lämnar provningen har du lärt dig massor om terroir, vårfrost och annat superkul.

Torsdagen den 18 februari – Lombardiet

Italiens allra bästa mousserande viner och häftiga alpnebbiolo kommer från Lombardiet. Inte helt kända viner, men herregud så goda! Ikväll lär vi oss mer om Franciacorta, Curtafranca, Chiavannesca och Valtellina som jag hoppas att ni också kommer att börja upptäcka och älska lika mycket som jag gör. Ett av mina favorittema (för vinerna är helt magiska!)

Torsdagen den 4 mars – Champagne

Alla älskar vi champagne, men vill du lära dig mer samt känna skillnad på olika typer? Vi provar NV, årgång, 100 % meunieur, rosé och en cuvée. Om du inte är insatt i vad det här betyder så passar den här champagneprovningen helt perfekt för dig. Jag lovar att lära dig allt jag kan! 🙂 Den här provningen kostar 880 kr, värt vartenda öre!

 

 

Torsdagen den 18 mars – Pinot Noir

Favorit i repris! Om jag bara skulle få dricka en enda druva resten av mitt liv, vilket skulle den då vara? Den frågan får jag ganska ofta och svaret är givet; Pinot Noir såklart!

Ikväll provar vi den som mousserande vin, som mjukt och bärigt, som stramt och elegant samt från olika delar av världen. Vem vet, du kanske också får en ny favorit?

 

 

Torsdagen den 6 maj – Mat & Vin i kombination

Vill du också prova, smaka och lära dig riktigt bra kombinationer av mat och vin. För det finns väldigt mycket kul snarare än ”vitt till fisk”, ”rött till kött” och ”aldrig söta viner”. Den här kvällen kommer att göra dig till en mästare att välja passande viner både på restaurang och hemma. Rätt vin till rätt mat kommer att höja hela måltiden till nya supernivåer, jag lovar!!

 

 

 

Här är jag på vandring i Val Gardena

Torsdagen den 27 maj – Dolomiterna och italienska alperna

Sommaren 2021 hoppas jag kunna komma iväg till Dolomiterna och italienska alperna för att vandra igen. Jag älskar verkligen de här platserna och njuter av vandringarna, utsikten, maten och inte minst, vinerna. Här uppe i bergen blir vinerna fruktiga och eleganta och passar bland annat helt fantastiskt bra till ostar och charkuterier. Jag plockar fram viner från Valle d’Aosta, Valtellina, Alto Adige och andra favoritplatser och lovar dig en riktigt spännande kväll med helt underbara viner.