Supertrevliga, otvungna och avslappnade vinprovningar är vår specialité! Hos oss behöver du aldrig känna att du kan ”för lite” om vin. Vi pratar om vin på ett okomplicerat sätt och lotsar dig mellan de olika dryckerna vi provar och tilltuggen du får att prova till.

I nästan 5 år har vi  hållit provningar och nu är vi uppe i ca 200 st! Det är så kul att konstatera att de allra flesta av våra gäster kommer tillbaka gång på gång och bättre betyg än så kan man väl inte få?

Välkommen till någon av våra enormt uppskattade provningar i Vasastan, Stockholm! Vi garanterar att du får en härlig kväll med många skratt och nya vänner.

Pris

Priset är oftast 745 kr per person inkl all dryck och alla tilltugg. Antalet platser är begränsat till ”lagom” antal personer så att det inte är för tätt mellan sällskapen.  Tid ca 2 timmar.

Praktiskt

– Alltid på Vino e Pane @ Vikingagatan 5 i Birkastan. Närmaste tunnelbanestation är St Eriksplan.

– Alltid fem bra viner med fem riktigt goda tilltugg som är speciellt utvalda för att passa till vinet.

– Du behöver inte vara proppmätt när du kommer, ej heller vrålhungrig.

– Alltid start kl 18:00 och slut ca kl 20:00

– Alltid en möjlighet att hänga kvar i baren och ta något extra glas vin om du känner för det. Eller komma lite tidigare och ta ett glas kallt bubbel som ”uppladdning”.

– Alltid möjligt att boka en hel vinprovning bara för dig och dina närmaste vänner

– Alltid möjligt att få specialmat om du är allergisk mot något

– Alltid, alltid, alltid supertrevligt!!!!

Betalning

I samband med anmälan kommer jag skicka dig en faktura via mail.

Avbokning

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Anmälan

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.

Parfymer

Spruta helst inte på dig parfym precis innan du kommer på provningen. Vi vill ju inte att vinerna ska dofta Hugo Boss eller Yves St Laurent’s Opium istället för krusbär och löddrande höst. 🙂

Egen provning

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner eller kollegor är du välkommen att kontakta mig så skickar jag en offert. Minimidebitering för 15 personer.

Hösten 2020

På grund f**k corona kommer det vara ett begränsat antal deltagare på höstens provningar så att det är gott om plats mellan varje sällskap.

Hör gärna av dig om du vill boka in en egen provning för dina närmaste, så hittar vi ett datum.

ChampagneTorsdagen den 17 september – Champagne

Om inte vi kan åka till Champagne, får Champagne komma till oss. 🙂 Som vanligt fem fantastiska viner med passande tilltugg till varje glas. Vi botaniserar bland världens bästa mousserande viner och lär oss om terroir, NV, vintage, prestige, blanc-de-blanc och andra ”facktermer”. Med tanke på vinerna blir det lite prishöjt till 880 kr, men wow så gott!

Norra ItalienTorsdagen den 24 september – Norra Italien, del 1

På samma sätt som att jag bara skulle kunna dricka pinot noir resten av livet, skulle norra Italien kunna vara mitt enda resmål framöver. Här finns verkligen allt!!! Alperna i norr och i väster, Dolomiterna i öster, oerhört vackra sjöar, klippor, sandstränder, Adriatiska havet, Liguriska havet och så mycket mer. 🙂

BubbelLördagen den 10 oktober – Bubbel – Två sittningar

Ingen termin utan mousserande viner eller hur? Stämmer det att man kan se på bubblorna vilken kvalité vinet håller? Hur gör man champagne? Varför är prosecco så sött? De här frågorna och många fler får du som kommer den här lördagen i oktober.

Det här blir första gången i Vino e Panes 5-åriga historia som vi kör två gånger under en dag och på en LÖRDAG dessutom. En provning kl 14 och den andra kl 18.

Höstens smakerTorsdagen den 15 oktober – Höstens smaker

En favorit i repris!!! Du som tidigare inte fått plats, välkommen den här terminen istället. 🙂

Visst är väl hösten mysig. Tjocka tröjor, skogspromenader, kura skymning, tända ljus, laga goda grytor och dricka murriga viner. Ikväll dukar jag upp med fem personliga favoriter som passar perfekt till de olika tilltuggen jag lagar. Här får du massor av vintips inför den mörka årstiden.

Pinot NoirTorsdagen den 5 november – Pinot Noir, min egen favoritdruva

Om jag bara skulle få dricka en enda druva resten av mitt liv, vilket skulle den då vara? Den frågan får jag ganska ofta och svaret är givet; Pinot Noir såklart!

Ikväll provar vi den som mousserande vin, som mjukt och bärigt, som stramt och elegant samt från olika delar av världen. Vem vet, du kanske också får en ny favorit?

Norra ItalienTorsdagen den 12 november – Norra Italien, del 2

På samma sätt som att jag bara skulle kunna dricka pinot noir resten av livet, skulle norra Italien kunna vara mitt enda resmål framöver. Här finns verkligen allt!!! Alperna i norr och i väster, Dolomiterna i öster, oerhört vackra sjöar, klippor, sandstränder, Adriatiska havet, Liguriska havet och så mycket mer. 🙂

Ikväll kör vi en fortsättningskurs och fortsätter på djupet, lär oss ännu mer och hittar de bästa guldkornen från området. Grundkursen går av stapeln den 24 september och det vore riktigt bra om du har gått den provningen innan fortsättningsdagen.

BeaujolaisTorsdagen den 19 november – Beaujolais

Beaujolais, där nere i södra Bourgogne, är väldigt mycket bättre än vad folk i allmänhet tror, Kom på provningen så får du själv bilda dig en uppfattning. 🙂

Vi provar de klassiska druvorna gamay och aligoté i olika stilar och självklart poppar vi en flaska nouveau också som släpps samma dag. Var först med det allra senaste, kom på Beaujolaisprovningen!

Nyheter och trenderOnsdagen den 25 november – Nyheter och trender

Vill du vara först med det senaste och ha reda på vilka nyheter och trender som gäller kring vin numera. ”What’s cooking”, helt enkelt. Anmäl dig i så fall till höstterminens sista provning den 25 november, så provar sprillans nytt.

 

 

Ölprovningar

bier-garden

Är du intresserad av en professionell ölprovning? Hör gärna av dig så arrangerar vi en under ledning av kunnige ölkännaren Gustav Pettersson. Vi provar 5 st olika ölsorter och äter något gott till varje glas. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Gustav lotsar oss mellan utvalda öl, olika bryggerier och tekniker, tipsar om bra pubar och mycket annat.