Supertrevliga, otvungna och avslappnade vinprovningar är vår specialité! Hos oss behöver du aldrig känna att du kan ”för lite” om vin, vi pratar om vin på ett okomplicerat sätt och lotsar dig mellan de olika dryckerna vi provar och tilltuggen du får att prova till.

I fyra år har vi  hållit provningar och nu är vi uppe i närmare 200 st! Det är så kul att konstatera att de allra flesta av våra gäster kommer tillbaka gång på gång och bättre betyg än så kan man väl inte få?

Välkommen till någon av våra enormt uppskattade provningar i Vasastan, Stockholm! Vi garanterar att du får en härlig kväll med många skratt och nya vänner.

Pris

Priset är oftast 745 kr per person inkl all dryck och alla tilltugg. Antalet platser är begränsat till 20 personer. Tid max 2 timmar.

Praktiskt

– Alltid på Vino e Pane @ Vikingagatan 5 i Birkastan. Närmaste tunnelbanestation är St Eriksplan.

– Alltid fem bra viner med fem riktigt goda tilltugg som är speciellt utvalda för att passa till vinet.

– Du behöver inte vara proppmätt när du kommer, ej heller vrålhungrig.

– Alltid start kl 18:00 och slut ca kl 20:00

– Alltid en möjlighet att hänga kvar i baren och ta något extra glas vin om du känner för det. Eller komma lite tidigare och ta ett glas kallt bubbel som ”uppladdning”.

– Alltid möjligt att boka en hel vinprovning bara för dig och dina upp till 25 närmaste vänner

– Alltid möjligt att få specialmat om du är allergisk mot något

– Alltid, alltid, alltid supertrevligt!!!!

Betalning

I samband med anmälan kommer jag skicka dig en faktura via mail.

Avbokning

Anmälan är bindande, men du får såklart lämna över platsen till någon annan om du får förhinder. Om du är ute i god tid ska vi försöka göra allt vi kan för att hjälpa dig att boka om till ett annat tillfälle.

Anmälan

Välkommen med din anmälan på www.vinoepane.se/kontakta-mig/.

Parfymer

Spruta helst inte på dig parfym precis innan du kommer på provningen. Vi vill ju inte att vinerna ska dofta Hugo Boss eller Yves St Laurent’s Opium istället för krusbär och löddrande höst. 🙂

Egen provning

Vill du arrangera en egen provning för dina vänner eller kollegor är du välkommen att kontakta mig så skickar jag en offert. Minimidebitering för 18 personer.

Våren 2020

Toscana

Torsdagen den 6 februari provar vi viner från Toscana! Det är fler än jag som hävdar att sangiovese kommer bli den nya IT-druvan, så passa på att lära dig mer innan alla andra gör det. Vi provar både vitt och röd från den vackra regionen.

Red wine for dummies

Onsdagen den 12 februari står Rödvin för ”dummies” på programmet. Du har säkert också en vän som ”absolut inte dricker rött vin”, men här är chansen du väntat på att få honom eller henne att ändra sig. Den här provningen passar också dig som alltid köper vin från en och samma druva, men nu vill vidga dina vyer och ”våga gå runt hörnet” och prova nytt.

LoireTorsdagen den 5 mars besöker vi spännande Loire, från kust till inland. Här finns allt från krispigaste skaldjursvin ute vid kusten, via riktiga klassiska av olika kulörer och bort till världens bästa Sauvignon Blanc. Dessutom kryllar det av mängder av slott och cykelvägar kors och tvärs. Loire kanske får ett besök i sommar rent av?

CefalùTorsdagen den 19 mars hamnar vi på en av Europas största öar, Sicilien. Det här häftiga stället erbjuder väldigt mycket, så glöm allt du trott om sötsliskiga lådviner. Nu ska vi prova sofistikerade och riktigt eleganta saker! – Fullbokat

 

 

BubblorOnsdagen den 25 mars provar vi återigen Bubbel, ingen termin utan mousserande viner eller hur? Stämmer det att man kan se på bubblorna vilken kvalité vinet håller? Hur gör man champagne? Varför är prosecco så sött? De här frågorna och många fler får du som kommer den här kvällen.

Vitt vin för dummiesTorsdagen den 7 maj provar vi Vitt vin för ”dummies”. Samma upplägg här som för Rödvinskvällen med samma inriktning. Livet är nämligen alldeles för kort för att inte dricka viner av alla färger och kulörer, det finns så mycket gott som man annars kan missa. Den här provningen passar också dig som alltid köper vin från en och samma druva, men nu vill vidga dina vyer och ”våga gå runt hörnet” och prova nytt.

 

4,5 års jubileumOnsdagen den 13 maj är det så äntligen dags för 4 och ett halvt år jubiléet!Vinterns provning blev nämligen uppskjuten av olika anledningar, men NU är det så äntligen dags att fira Vino e Pane’s vinprovarjubileum. Jag har samlat på mig mina absoluta favoritviner, riktiga godbitar, och Don Anders lovar att laga den allra bästa maten någonsin. Det här blir en toppkväll – kanske den allra, allra bästa någonsin, därför blir priset lite högre också, 1195 kr per person.

Rosé, sommarens bästaVårens sista provning kör vi torsdagen den 28 maj med traditionellt tema; Rosé, sommarens bästa! Efter den här kvällen slipper du gå och irra i gångarna på Systembolaget, i jakt efter det godaste rosévinet för hänget på balkongen och i hammocken. Trots att man inte tror det ibland, det kommer en sommar i år också!

 

+ Löpande under våren kommer jag att lägga ut ännu fler nya datum och nya teman!

 

 

Ölprovningar

bier-garden

Är du intresserad av en professionell ölprovning? Hör gärna av dig så arrangerar vi en under ledning av kunnige ölkännaren Gustav Pettersson. Vi provar 5 st olika ölsorter och äter något gott till varje glas. Sammantaget motsvarar tilltuggen ungefär en varmrätt. Gustav lotsar oss mellan utvalda öl, olika bryggerier och tekniker, tipsar om bra pubar och mycket annat.